Beheer startpagina

Een aantal CMS systemen richt zich op het bouwen van een enkel type website. Een voorbeeld van een dergelijk systeem is het startpagina script. De voornaamste bedoeling van een startpagina script is een eigen startpagina website in elkaar zetten. Wilt u slechts een simpele website maken, dan kunt u deze beter met een ander CMS pakket bouwen.

Met het startpagina script is het aanmaken van diverse dochterpagina’s mogelijk. U kunt aan iedere individuele dochterpagina een eigen subdomein toewijzen. Schakelt u wildcard DNS in dan hoeft u niet elk subdomein apart in de nameserver aan te maken. Bent u op zoek naar meer informatie, dan is het artikel Startpaginascript een goed startpunt. Vaak betaalt u niet heel veel voor een startpagina script. Een startpagina script stelt u in staat om uw eigen startpagina website te bouwen. De startpagina website is volledig aanpasbaar. De gebruiker kan met behulp van het registratieformulier heel eenvoudig een account creëren.. Een gebruiker kan na het inloggen zijn eigen dochterpagina’s aanpassen.

De op de startpagina gebruikte kleuren kunnen door de gebruiker heel eenvoudig worden gewijzigd. De kleuren van de categorieën op een dochterpagina zijn ook makkelijk aan te passen. Een pagina beheerder heeft ook de mogelijkheid om per rubriek andere kleuren te kiezen. Uit marketingoverwegingen kan het interessant zijn een bepaalde rubriek meer de aandacht te laten trekken dan andere rubrieken.

Ook kan een startpagina script worden ingezet voor het genereren van online inkomen. Men kan tegen betaling een link op uw website toevoegen. Via het linksuggestie formulier mag de aanmelder zelf een dochterpagina en een categorie kiezen. U kunt het startpagina script koppelen aan een betaalprovider, waardoor het ontvangen van online betalingen een fluitje van een cent wordt. Na een betaling wordt de betreffende link zonder uw tussenkomst zichtbaar op de startpagina website. Wordt er een betaalde link toegevoegd, dan ontvangt u ook een e-mail met gegevens over de link. U hoeft niet te reageren op de e-mail, want het script heeft zelf de link al geplaatst.