Beheer startpagina

Er is niet veel technische kennis nodig om een startpagina dochter te maken. Op een groot aantal websites kunt u dit doen zonder dat u kosten heeft. Nadat u een gebruikersaccount heeft aangemaakt kunt u met uw account een nieuwe startpagina aanmaken in het beheerpaneel.

Het aanmaken van een gebruikersaccount gebeurt via een aanmeldformulier op de betreffende website. Dit account kunt u gebruiken om in te loggen en uw startpagina aan te maken en te vullen met links. U voert het gewenste subdomein in en wanneer deze niet bezit is, wordt uw startpagina voor u aangemaakt. Meestal moet u ook een titel invoeren. Een eigen startpagina aanmaken vereist geen diepgaande technische kennis.

Een startpagina bestaat uit rubrieken. Deze dient u eerst te plaatsen. Deze worden zichtbaar als blokken op de startpagina waarin de links worden geplaatst. Een startpagina kan ook tekst en afbeeldingen bevatten. Op een aantal startpagina websites kunt u op deze manier reclamemateriaal toevoegen. Hiermee wordt het mogelijk om geld met uw startpagina te verdienen. Nog meer voordelen en mogelijkheden van een startpagina zijn in het artikel Eigen startpagina samenstellen te vinden.

Er bestaan scripts waarbij het mogelijk is om links te verkopen. Het script kan doorgaans zelf zien of de betaling succesvol is verlopen. Ook de plaatsing van de link gebeurt vaak automatisch. Als u ook zo een eigen website wilt, dan heeft u hiervoor webhosting nodig. Ook dient u de beschikking over een startpagina script te hebben. U kunt zo de controle over uw startpagina’s bewaren. Zo zit u ook niet vast aan een voorwaarde omtrent het minimum aantal links op uw pagina. U kunt dan zelf alles over de inrichting van de website zelf beslissen.