Beheer van een startpagina

Het in elkaar zetten van een startpagina is niet heel lastig. Het registreren van een nieuwe startpagina kan op een groot aantal websites. Dit kan meestal gratis. Nadat u een gebruikersaccount heeft aangemaakt kunt u met uw account een nieuwe startpagina aanmaken in het beheerpaneel.

Het aanmaken van een gebruikersaccount gebeurt via een aanmeldformulier op de betreffende website. Met uw account kunt u inloggen en uw eigen startpagina aanmaken. U voert het gewenste subdomein in en wanneer deze niet bezit is, wordt uw startpagina voor u aangemaakt. Meestal moet u ook een titel invoeren. Het is een vrij eenvoudig proces dat u snel onder de knie zult hebben.

Een startpagina bestaat uit rubrieken. Deze dient u eerst te plaatsen. Hierin plaatst u de links. Bij een aantal websites is het toegestaan om plaatjes en tekst in de rubrieken te plaatsen. Zo kunt u op een aantal sites reclamemateriaal plaatsen. Zo kunt u ook een inkomen genereren met uw startpagina. Neem de artikelen op deze website door wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden van een eigen startpagina.

Sommige startpaginascripts bieden de mogelijkheid om betaalde links te verkopen via uw website. Is de betaling succesvol verlopen, dan ziet het script dit in veel gevallen. Ook de plaatsing van de link gebeurt vaak automatisch. Als u ook zo een eigen website wilt, dan heeft u hiervoor webhosting nodig. Verder heeft u een startpaginascript nodig om op deze hosting te installeren. Het biedt een stuk meer zekerheid want bij de website van derden weet u niet hoe lang uw startpagina blijft bestaan. Zo zit u ook niet vast aan een voorwaarde omtrent het minimum aantal links op uw pagina. U kunt dan zelf alles over de inrichting van de website zelf beslissen.