Een CMS website laten samenstellen

Zelfs wanneer u bij een website builder een betaald account heeft, zijn er een hoop dingen die het platform mist. U kunt niet zomaar iedere functionaliteit toevoegen die u wilt. Er kan een moment komen waarop u naar een andere website builder wilt overstappen. Vaak bent u dan aangewezen op urenlang content kopiëren en te plakken.

Een CMS is het andere alternatief. Met een CMS systeem kunt u een hoop meer kanten op. CMS betekent “content management systeem”. In gemakkelijke taal betekent dit inhoud beheer systeem. Wilt u meer over CMS pakketten weten, raadpleeg dan eens CMS systeem. Als u wilt kunt u een CMS systeem uitbreiden met extra functionaliteit. Dat is een groot pluspunt van CMS programma’s. Ook noodzakelijk zijn een eigen domein en webhosting. Beiden zijn niet duur. Een domeinnaam zal hoogstens een tientje per jaar kosten. Voor webruimte zal het niet meer dan enkele tientallen euro’s per jaar zijn. Veel providers bieden korting voor het 1e jaar aan.

Meestal is er daarnaast een database nodig voor het opslaan van de gegevens. Een database kunnen aanmaken bij uw webhosting pakket is dus wel noodzakelijk. De door u ingevoerde website content zal hier worden opgeslagen. De gegevens worden uit de database opgehaald op het moment dat iemand uw website bezoekt.

Een wijziging is behoorlijk simpel aan te brengen. Hiervoor heeft het CMS systeem een uitgebreid beheerpaneel. U bereikt dit beheeromgeving door met uw beheeraccount in te loggen. Dit beheer account wordt toegevoegd gedurende de installatie van het CMS systeem. Vaak is het zo dat u de inloggegevens hiervan zelf mag kiezen. In het beheeromgeving kunt u extra gebruikers aanmaken. Bijvoorbeeld voor een collega die daarbij aan de website werkt.