Een mooie startpagina bouwen

Een startpaginascript is een CMS script, maar dan bedoeld voor het bouwen van een nieuwe startpagina site. Of een bestaande startpagina website wordt overgezet naar een nieuw PHP script. Een dochterpagina wordt meestal rond een enkel thema opgebouwd. Voor een eigen startpagina website maken kunt u meer tips vinden in het artikel Startpaginascript.

Door het registratieformulier in te vullen maakt u een account aan op een startpagina website. Deze inloggegevens kunnen worden gebruikt om in te loggen in de beheeromgeving. Zodra men is ingelogd kan men een nieuwe startpagina aanmaken.

Een startpaginascript wordt in de regel in de programmeertaal PHP gemaakt. Meestal is er een database nodig om de gegevens in op te slaan. Het kan geen kwaad om aan de ontwikkelaar te vragen voor welke hosting het script geschikt is. U kunt via de link in de eerste alinea van dit artikel een goed script vinden. Het verkopen van links is een mogelijkheid van het startpaginascript. Houd wel in het achterhoofd dat men doorgaans alleen zal betalen voor de plaatsing van links op goed bezochte websites.

Het is belangrijk dat u zich op de bezoeker focust met uw eigen startpagina. Pas wanneer de startpagina website voor de bezoekers goed is, zal de zoekmachine de startpagina ook als goede startpagina website herkennen.

De typische indeling komt oorspronkelijk van startpagina.nl waarvan veel klonen zijn gemaakt. Er kan een subdomein worden gekoppeld aan de startpagina. Een subdomein mag niet al bezet zijn. Dan kunt u het niet gebruiken.