Een mooie startpagina maken

U zult een Nederlandse startpagina via de zoekmachines snel gevonden hebben. Het betreft dan ook een typisch Nederlandse uitvinding. Ten opzichte van de link directories hebben startpagina’s een eigen opzet. De website startpagina.nl is als eerste met de Nederlandse indeling begonnen.

U kunt startpagina’s prima gebruiken voor linkbuilding. Een eigen startpagina samenstellen kan op een groot aantal websites zonder dat u daarvoor hoeft te bepalen. Deze kunt u prima voor linkbuilding inzetten. Wilt u zelf een startpagina website bouwen dan is het slim daarvoor gebruik te maken van een startpaginascript. Wat ervoor nodig is, is een startpaginascript, webruimte en een geregistreerde domeinnaam. Raadpleeg het artikel Eigen startpagina maken als u wel interesse in een startpaginascript heeft. Men kan betaalde links plaatsen, daarmee verdient u geld.

Een eigen startpagina maken is voor de gebruikers heel makkelijk. Via het aanmeldformulier kan men een account registreren.. Het account kan worden gebruikt om in te loggen in de beheerdersomgeving en startpagina’s aan te maken en te wijzigen. Natuurlijk moet het dan wel om een eigen startpagina gaan. Als beheerder kunt u vanzelfsprekend wel iedere dochterpagina op uw website aanpassen.

U kopieert de bestanden van het script naar de website. En wanneer u met uw browser navigeert naar uw website, zal automatisch het installatiescript starten. Het script vraagt u om een aantal belangrijke gegevens. Zo bepaalt u tijdens de installatie wat de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw beheerdersaccount zullen zijn. Eenmaal geïnstalleerd dan kunt u ook de kleuren van uw startpagina website aanpassen via de beheerdersomgeving. U kunt per individuele rubriek de kleurencombinaties wijzigen.