Een mooie startpagina op touw zetten

Het zal vaak om een gewone website gaan wanneer iemand een nieuwe website begint. Maar u kunt ook een ander soort website maken. Het kan bijvoorbeeld om een startpagina website gaan. Dat is prima te realiseren met behulp van een startpaginascript. Een startpagina website is eigenlijk een uitgebreide linkverzameling. Meer is te lezen op Nieuwe startpagina maken wanneer u zo een soort website wilt beginnen. Per thema is er vaak een startpagina. De startpagina is via de rubrieken weer in deelonderwerpen in te delen.

Met een startpaginascript past u uw eigen startpagina website binnen een handomdraai aan naar uw eigen smaak. Bezoekers kunnen zich aanmelden als paginabeheerder en hun eigen startpagina beginnen. Het aanmelden verloopt via een formulier aan de voorkant van uw website. Heeft de bezoeker zich aangemeld, dan kan hij met zijn nieuwe accountgegevens inloggen en een startpagina aanmaken.

De bezoeker mag bij het aanmaken van een nieuwe startpagina een subdomein kiezen. Heeft een andere startpagina het gekozen subdomein al, dan geeft het systeem een melding weer. Pas als u een subdomein invoert die nog beschikbaar is, kunt u de startpagina daadwerkelijk aanmaken. Na het aanmaken van een startpagina kunnen er direct links aan worden toegevoegd. Een gebruiker mag meerdere dochterpagina’s aanmaken en beheren. De op uw website gebruikte kleuren mag u zelf instellen. Een kleurschema kunt u maken op een aantal websites.

Omdat u zelf de beheerder van de website bent, hoeft u zich niet aan de regels van andere websites te houden. Uw startpagina wordt niet opeens weggehaald. Uw eigen startpagina website zorgt er ook voor dat een dochterpagina niet zomaar door iemand anders kan worden verwijderd. Het script is met PHP gemaakt. Ondersteuning voor PHP-scripts is bij veel hosting pakketten standaard al ingeschakeld. Het is mogelijk om het startpaginascript in te zetten voor het genereren van online inkomen.