Een nieuwe startpagina bouwen

De meeste startpagina websites die u zult vinden, zullen Nederlandstalig zijn. Het was een Nederlandse website die voor het eerst met de typisch indeling van de startpagina’s is begonnen. Ten opzichte van de link directories hebben startpagina’s een eigen opzet. Uiteindelijk was startpagina.nl de eerste met de indeling in dochterpagina’s en rubrieken op de dochterpagina’s.

Men maakt van startpagina’s nog altijd dankbaar gebruik voor het bouwen van backlinks. Kosteloos kunt u op een aantal verschillende websites een eigen startpagina samenstellen. Zo wordt het mogelijk om wat links naar uw website te bouwen, zonder dat u daarvoor geld hoef te betalen. Zou u zelf een startpagina website willen samenstellen, dan is het een goed idee daarvoor een startpaginascript te gebruiken. U heeft een startpagina script, een domein en webhosting nodig voor uw eigen startpagina website. Raadpleeg het artikel Nederlandse startpagina als u wel interesse in een startpaginascript heeft. U kunt links verkopen met het script, zodat u ook geld ermee kunt verdienen.

Een eigen startpagina maken is voor de gebruikers heel makkelijk. Een account registreren kan met behulp van het registratieformulier.. Bestaande startpagina’s kunnen worden gewijzigd. Aanpassingen kunnen door een gebruiker alleen aan de eigen startpagina’s worden gedaan. Met een eigen startpagina website bent u beheerder met alle rechten. Dan kunt u wel alle startpagina’s wijzigen.

De bronbestanden van het script dienen eerst naar de webruimte te worden gekopieerd. Voert u in de adresbalk van uw browser de URL van uw website in, dan start het installatiescript. En voert enkele belangrijke gegevens in. Zo bepaalt u tijdens de installatie wat de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw beheerdersaccount zullen zijn. U kunt direct aan de slag met het toevoegen van dochterpagina’s en links na de installatie. De kleuren van individuele dochterpagina’s en rubrieken kunt u ook aanpassen.