Een uitgebreide portaal website beheren

Op iedere startpagina zijn een aantal rubrieken aan te maken. Het is binnen elke rubriek mogelijk om een aantal links te plaatsen. U kunt verder widgets aan een dochterpagina toevoegen.

Bij een dergelijke website komt vaak wat PHP code kijken. U kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf deze code te bouwen. Het is ook mogelijk om een reeds bestaand script te kopen. U kunt via startpagina script navigeren naar de website van de ontwikkelaar van een startpagina script. Via de site van de ontwikkelaar van het script kunt u een dergelijk script heel eenvoudig kopen. Met het script wordt een zeer uitgebreide beheeromgeving geboden.

Met een eigen account kunnen ze 1 of meer dochterpagina’s op de website aanmaken. U kunt per thema een startpagina samenstellen. Zo kunnen ook relevante links op iedere dochterpagina worden geplaatst.

Op deze manier kan er met de startpagina website een extra inkomen gegenereerd worden. Wilt u een Adsense blokje plaatsen op 1 of meer dochterpagina’s dan is dat met het script geen enkel probleem. Affiliate links tussen de reguliere links door plaatsen is daarbij ook een mogelijkheid. Binnen een mum van tijd is het startpagina script geïnstalleerd. Het installatieproces bestaat uit het plaatsen van de bestanden op de webserver en het invullen van de voor de website relevante gegevens. Het 1e scherm wordt gebruikt om de globale gegevens van uw nieuwe startpagina website in te vullen. Het tweede scherm is bedoeld voor het invullen van de relevante gegevens voor de database connectie. En tenslotte wordt het 3e scherm gebruikt om een beheeraccount aan te maken. U mag daarbij een gebruikersnaam en wachtwoord invullen voor uw beheeraccount.

Het beheeraccount kan worden ingezet om een eigen startpagina aan te maken. Per onderwerp kan er een startpagina op de website aangemaakt worden. U kunt zo vooral relevante links op iedere dochterpagina plaatsen.