Eigen startpagina online zetten

Voor linkbuilding is een eigen startpagina website erg handig. Een dergelijke website is in feite een soort linkcatalogus. Aan de verschillende dochterpagina’s kan een eigen onderwerp worden toegewezen. Erg handig omdat gerelateerde links op die manier bij elkaar komen te staan.

Voor de bezoekers is een eigen startpagina maken op uw website ook mogelijk. Heeft u die optie ingeschakeld, dan kan de bezoeker zich via een speciaal formulier eenvoudig aanmelden. Hiermee krijgt de gebruiker een eigen account voor de beheeromgeving. Na het inloggen kan de bezoeker een eigen startpagina aanmaken.

Bij het aanmaken van een nieuwe startpagina kan een subdomein worden gekozen. Daarbij is het goed om hier iets in te vullen dat het onderwerp van de startpagina beschrijft. De bezoeker kan ervoor kiezen om belangrijke zoekwoorden rondom het onderwerp van de startpagina in het subdomein te verwerken. U kunt achter dergelijke zoektermen komen door een zoektermen analyse te doen.

Nuttige informatie voor uw eigen startpagina website is in het artikel Eigen startpagina te vinden. U hoeft niet heel veel over websites maken te weten ervoor. Wat u verder nodig heeft is een webhostingpakket en een eigen domeinnaam. Via een installatiescript wordt de startpagina website gebruiksklaar gemaakt. U heeft na het installeren direct de beschikking over een werkende website waar u dochterpagina’s kunt aanmaken. Er kunnen naast links ook teksten en verschillende widgets op een startpagina worden geplaatst. Men kan per afzonderlijke startpagina de kleuren aanpassen.

Een betaalprovider aan het startpaginascript koppelen is niet heel moeilijk. Links verkopen op uw startpagina website is zo vrij eenvoudig. Daarbij kan het script zelf controleren of de betaling is gelukt en de link plaatsen. De prijs van een gewone link en een link op de voorpagina van uw website zijn afzonderlijk van elkaar in te stellen. Zo verdient u ook nog eens geld met uw eigen startpagina website. Zet u het startpagina script op deze wijze in, dan verdient u gegarandeerd minstens de aankoopkosten terug. Met een eigen startpagina website bepaalt u zelf de regels.