Eigen startpagina online zetten

Vanzelfsprekend kunt ook u de trotse bezitter van een startpagina website worden. U kunt zelf gaan programmeren maar de vraag is of u dat kunt en wilt. Het kan eenvoudiger wanneer u gebruikmaakt van een bestaand startpagina script. U haalt daarmee een compleet CMS pakket voor uw startpagina website in huis.

Een startpagina script moet op uw webruimte geïnstalleerd worden. Is de installatie gelukt, dan kunt u beginnen met het aanmaken van dochterpagina’s en het plaatsen van content. Men kan zich via uw website registreren. Met een account dat hiermee wordt aangemaakt kunnen ze vervolgens inloggen en startpagina’s aanmaken en beheren. Met de verkoop van links kunt u extra inkomsten genereren met uw startpagina website. Op deze manier heeft u de kosten van het script na enige tijd dubbel en dwars terugverdiend.

Het is hierbij voor u als beheerder niet nodig om iets handmatig uit te voeren. Het controleren van de betaling neemt de script zelf voor zijn rekening. Wanneer er geen problemen bij de betaling zijn opgetreden, zal de link direct aan de website worden toegevoegd. Hoeveel een link plaatsing kost, dat kunt u op een simpele manier instellen bij het script. Voor een homepage link kunt u meer geld vragen dan voor een link vanaf een reguliere dochterpagina. Dit omdat een homepage link als waardevoller wordt gezien. We willen u graag wijzen op het artikel Startpagina script als u behoefte heeft aan meer informatie. Vanuit daar kunt u meer informatie vinden over scripts om uw eigen startpagina website te bouwen. Wilt u gebruik maken van een dergelijk script, dan heeft u ook een webhosting pakket en een domeinnaam nodig. Als u dit ook geregeld heeft, dan kunt u naar de volgende stap, namelijk de installatie van het script.

Het installatiescript verzorgt het aanmaken van de tabellen in de database. Het handmatig aanmaken van de tabellen is dus niet nodig. Op deze manier is het relatief eenvoudig om het script te installeren. Bezoekers hebben de mogelijkheid zich aan te melden als paginabeheerder. Hiervoor is een account aan te maken via een aanmeldformulier op uw site.