Linkpagina beheer

Heeft u een onderneming dan kan het internet zorgen voor nieuwe klanten. De vindbaarheid van uw website kan worden vergroot door links aan te maken naar uw site op een aantal eigen startpagina’s. Een eigen startpagina website met links naar uw website is ook een goede zet. Uiteraard is het mogelijk om beide mogelijkheden in te zetten. U kunt een eigen startpagina gratis maken op een flink aantal websites, die u via Google eenvoudig kunt vinden.

Er is dan geen zekerheid over het voortbestaan van uw dochterpagina. De websitebeheerder kan uw dochterpagina verwijderen wanneer hij dat wil. Hij hoeft daarvoor geen reden op te geven. Er geldt vaak een minimumeis voor het aantal links op de pagina. Voldoet uw pagina niet aan die voorwaarde, dan kan deze op een bepaald ogenblik worden verwijderd.

Het artikel Eigen startpagina maken voorziet u van tips omtrent eigen startpagina maken. Een aanrader wanneer u een goede startpagina wilt opzetten. U concurreert met uw startpagina met alle andere interessante pagina’s. Binnen slechts enkele seconden weet de bezoeker of hij op de pagina gaat blijven. Naast links kunt u de startpagina interessanter maken met informatieve teksten en afbeeldingen.

Zelf een startpagina website maken is een andere mogelijkheid. U bent dan de baas over de hele website. Het is in dat geval niet mogelijk dat een ander een dochterpagina weghaalt. U wilt bijvoorbeeld niet vastzitten aan voorwaarden omtrent het aantal links op uw pagina. Dit is lastig wanneer er een minimum aantal links op uw pagina moet worden geplaatst. Heeft u zelf een website met startpagina’s, dan heeft u zelf de volledige controle over de indeling.