Maak een eigen startpagina

Een deel van de CMS pakketten is uitsluitend bedoeld om een bepaald type website te bouwen. Dit is het geval bij een startpagina script. Met een startpagina script zult u vooral bouwen aan een startpagina website. Het is dus raadzaam om een ander CMS pakket te gebruiken voor het bouwen van een normale website.

Het startpagina script stelt u in staat om dochterpagina’s aan te maken. Aan elke startpagina op de website kan een subdomein worden toegewezen. Elk subdomein hoeft niet apart in de DNS server aangemaakt te worden als u gebruikmaakt van wildcard DNS. Meer over het startpagina script kunt u via Eigen startpagina maken vinden. Vaak betaalt u niet heel veel voor een startpagina script. Een startpagina website runnen is met behulp van het script een fluitje van een cent. De site is volledig aan te passen met de beheeromgeving. Gebruikers kunnen via het aanmeldformulier een eigen account aanmaken.. Na het inloggen met dit account kan een gebruiker in de beheerdersomgeving hun eigen startpagina’s beheren.

De kleuren van een eigen startpagina kunnen door de gebruiker heel eenvoudig naar eigen smaak worden veranderd. De kleuren van de categorieën op een dochterpagina zijn ook makkelijk aan te passen. Per afzonderlijke rubriek op dezelfde pagina is het vaak ook mogelijk om het kleurenschema aan te passen. Uit marketingoverwegingen kan het interessant zijn een bepaalde rubriek meer de aandacht te laten trekken dan andere rubrieken.

U kunt met het script geld verdienen. Bezoekers kunnen een betaalde link toevoegen aan uw website. De aanmelder van een link mag zelf bepalen in welke rubriek hij de link wil toevoegen. Een koppeling met de betaalprovider zorgt ervoor dat u betalingen kunt ontvangen. Als de betaling is gelukt wordt de link door het startpagina script automatisch aan uw website toegevoegd. Op het moment dat een betaalde link wordt toegevoegd, ontvangt u automatisch een e-mail met gegevens rondom de link. Omdat de link door het script al is geplaatst, hoeft u verder geen actie te ondernemen.