Meer inkomen met een affiliate webshop

U kunt affiliate marketing op verschillende manieren inzetten. Men maakt soms een affiliate webshop. Voor de leek is een affiliate webshop moeilijk van een echte webshop te onderscheiden. Het verschil is dus dat u niet zelf de producten verstuurd. Het versturen wordt door de feitelijke verkoper gedaan. Extra inkomsten zijn eenvoudig met behulp van affiliate marketing te genereren. Producten van derden kunt u met behulp van affiliate marketing zeer eenvoudig verkopen. Het is mogelijk om feeds in te laden en de producten binnen deze feeds te plaatsen op uw affiliate website. Een voordeel is dat u zelf geen product hoeft te ontwikkelen.

Men richt een affiliate webshop qua presentatie op dezelfde in als een PHP webshop. Als affiliate marketeer bent u dan een tussenpersoon tussen de adverteerder en de persoon die het product koopt. U ontvangt een klein bedrag per keer dat u via affiliate marketing iets verkoopt. Na verloop van tijd heeft u een bepaald bedrag opgebouwd aan saldo en kunt u het laten overmaken naar uw bankrekening.

Zou u specifieke producten graag aan andere personen aanraden? Dan is het mooi wanneer u daar ook nog aan kunt verdienen. Her en der zullen affiliate producten ook op advertentiewebsites aangeboden worden. Daarvoor is bijvoorbeeld een marktplaats CMS in te zetten. U kunt daarvoor XML feeds inlezen waarbinnen de affiliate producten worden opgenomen. De website affiliate webshop bevat een artikel over een script waarmee u een marktplaats gemakkelijk kunt opzetten.

Ook kunt u her en der affiliate websites in de vorm van een marktplaats aantreffen. Dit is geen enkel probleem wanneer u een marktplaats CMS heeft hiervoor. Affiliate feeds kunnen met behulp van een marktplaats CMS script ingeladen worden. Wel is het van belang om het productaanbod regelmatig te actualiseren door de affiliate feed om de zoveel tijd opnieuw in te laden. Producten kunnen ook op affiliate basis worden ingezet met behulp van een startpagina website.