Responsive marktplaats bouwen

Het is een goed idee om met behulp van een eigen marktplaats website inkomsten te genereren op het internet. Een optie is het plaatsen van affiliate banners op uw marktplaats website. Verder is het toevoegen van betaalde rubrieken een aantrekkelijke mogelijkheid. Het aanbieden van topadvertenties is een andere mogelijkheid waar u gebruik van kunt maken. Een eigen marktplaats beginnen kan heel eenvoudig met een kant en klaar script. Meer informatie over een dergelijk script vindt u in het artikel marktplaats cms. U kunt middels het beheerpaneel eenvoudig de benodigde beheerderstaken uitvoeren.

U hoeft niets te weten van de technische invulling. Middels het beheerpaneel kunt u eenvoudig het kleurschema van uw website wijzigen. Ook het toevoegen van 1 of meerdere banners is via het beheerpaneel vrij eenvoudig te doen. Met het aanschaffen van een kant en klaar marktplaats script bespaart u een hoop ontwikkeltijd. Het zal doorgaans lastig zijn om een nieuw script te laten ontwikkelen voor hetzelfde bedrag. U kunt nieuwe opties vrij eenvoudig toevoegen met PHP.

Het is daarbij per categorie mogelijk om de meta gegevens voor de zoekmachines in te vullen. Voor de verschillende categorieën die onderdeel zijn van uw marktplaats website kunt u zo een goede positie halen in de zoekresultaten van Google. U kunt tevens het overzicht met de advertenties vormgeven. Op deze wijze kunt u tussen de advertenties door ook banners plaatsen.

U kunt instellen hoeveel foto’s er per advertentie toegevoegd kunnen worden. Zo kan het maximum aantal foto’s worden afgestemd op de schijfruimte die u beschikbaar heeft. Tevens kunt u instellen of er ingelogd moet zijn voordat men op een advertentie kan reageren.


U kunt ontwikkeltijd besparen met het aanschaffen van een reeds bestaand script. Voor dit geld zal het niet lukken om een compleet nieuw script te laten ontwikkelen door een PHP programmeur. Extra functionaliteit kan met behulp van PHP relatief snel worden toegevoegd.