Startpagina beheer

Een startpaginascript is een bepaald type CMS. Het startpaginascript is uitsluitend bedoeld voor het bouwen van uw eigen startpagina website. Het aanmaken van startpagina’s op uw website wordt zo kinderspel. U maakt ze met een simpel formulier aan. Iedere dochterpagina van uw site krijgt een subdomein toegewezen. Het is niet nodig bij de webhosting steeds de subdomeinen ook aan te maken. De aanbieder kan u ondersteunen met het instellen van uw hosting pakket zodat dit goed verloopt.

Weet u geen goed startpaginascript? Kijk dan eens op de pagina Startpaginascript. De meeste scripts zijn voor een paar tientjes al aan te schaffen.. Een eigen startpagina maken wordt ook voor de bezoekers gemakkelijk. Ze melden zich aan via het aanmeldformulier op de site en ze kunnen beginnen. Daarna kunnen ze inloggen en hun eigen startpagina maken. Er zal geen limiet op het aantal dochterpagina’s dat de gebruiker kan aanmaken zitten.

In het genoemde artikel is ook meer te lezen over een eigenschap van het script die u zeker leuk gaat vinden. Deze inkomsten kunt u halen uit het verkopen van links op de verschillende dochterpagina’s van uw site. U hoeft zelf geen moeite te steken in het plaatsen van de links. Het is vanzelfsprekend dat u een interessante website in elkaar moet zetten om bezoekers aan te trekken. Het script controleert zelf de betaling en plaatst de link als er een link wordt gekocht.

Verschillende facetten spelen een rol bij het maken van een startpagina website die als kwalitatief wordt gezien. Duidelijkheid en leesbaarheid zijn erg belangrijk. Het mag ook niet te lang duren om de website te laden. Is het mogelijk om HTTPS te gebruiken, doe dit dan. Vinden de bezoekers van uw website het een goede site? Dan zal de zoekmachine de startpagina ook als goede startpagina website herkennen.

De meeste startpagina’s zijn Nederlandstalig. Het is nu eenmaal een Hollands fenomeen. De structuur en de opmaak zoals wij die van de startpagina’s kennen zul je niet snel in andere landen vinden. Men zal het script doorgaans met PHP hebben gebouwd. De startpagina’s worden opgeslagen in een database. Het installeren van het script is vrij eenvoudig. Soms installeert de aanbieder het script kosteloos voor u.