Startpagina beheer

Een startpaginascript is een bepaald type CMS. U kunt slechts een enkel soort website bouwen met een dergelijk script, namelijk uitsluitend een startpagina website. Het aanmaken van startpagina’s op uw website wordt zo kinderspel. Via de beheeromgeving kunt u onbeperkt dochterpagina’s aanmaken. Bezoekers kunnen de dochterpagina’s via een eigen subdomein bereiken. U hoeft de subdomeinen niet steeds in uw DNS toe te voegen. De aanbieder kan u ondersteunen met het instellen van uw hosting pakket zodat dit goed verloopt.

Meer informatie is te vinden op de pagina Eigen startpagina. Een dergelijk script is meestal niet aan de prijs.. Gebruikers kunnen paginabeheerder worden door een account op uw website aan te maken. Daarna kunnen ze inloggen en hun eigen startpagina maken. De gebruiker maakt een eigen startpagina met een simpel formulier aan.

U kunt het startpagina script overigens prima inzetten voor het genereren van online inkomen. U genereert deze inkomsten met de verkoop van links. Deze links kan de bezoeker aanmelden en daarbij kan hij direct online betalen. Hierbij is uw tussenkomst nauwelijks nodig. Daarbij is het wel belangrijke dat uw website echte bezoekers aantrekt. Het verkopen van de links zelf verloopt daarentegen volledig automatisch.

Wilt u een goede startpagina website maken dan zult u met een aantal dingen rekening moeten houden. Het allerbelangrijkst is dat u de website bouwt voor de bezoekers. Maar ook de laadtijd van de website mag niet te hoog zijn. Is het mogelijk om HTTPS te gebruiken, doe dit dan. Is de startpagina website voor de bezoeker goed en interessant? De zoekmachine zal uw website dan ook beter waarderen en belonen met hogere posities in de zoekresultaten.

De kans is groot dat u een Nederlandse startpagina bouwt. Het is nu eenmaal een Hollands fenomeen. Je het wel linkoverzichten in andere talen, maar vaak is de opmaak heel anders. Men zal het script doorgaans met PHP hebben gebouwd. Het script zal in de regel gebruik maken van een database. Het script is makkelijk op uw webhosting pakket te installeren. Vanuit de aanbieder wordt er meestal support geleverd voor de installatie en het gebruik.