Uw eigen CMS website laten bouwen

Zelfs wanneer u bij een website builder een betaald account heeft, loopt u tegen beperkingen aan. Qua functies bent u erg afhankelijk van het platform. Heeft u de behoefte om de website over te hevelen naar een ander platform? Het overzetten van de website inhoud kan dan een tijdrovende klus zijn.

Een CMS is het andere alternatief. Met een CMS systeem kunt u een hoop meer kanten op. CMS is de afkorting van content management systeem. In gemakkelijke taal betekent dit inhoud beheer systeem. Wilt u meer over CMS pakketten weten, raadpleeg dan eens Simpele CMS website laten bouwen. Uitbreidingen zijn gemakkelijk toe te voegen aan het CMS systeem. Ten opzichte van website builders is dit een groot pluspunt van CMS software. Naast een CMS systeem is ook een eigen domein en webruimte nodig. Verwacht qua kosten niet meer dan een paar tientjes per jaar. Voor een domeinnaam betaalt u jaarlijks ongeveer tien euro. De kosten voor webruimte zullen enkele tientjes per jaar zijn. Soms zult u een aanbieding aantreffen waarbij u het eerste jaar nog minder betaalt.

Een database voor het opslaan van de gegevens is meestal noodzakelijk voor het gebruik van een CMS systeem. Een database kunnen plaatsen bij uw webhosting pakket is dus wel noodzakelijk. Een database wordt gebruik om de inhoud van uw website in op te slaan. Indien een bezoeker uw website bezoekt, wordt de database gebruikt voor het ophalen van de gegevens.

Een verandering is erg makkelijk aan te brengen. Dit kunt u middels het beheerpaneel van het CMS systeem doen. U kunt hier komen door in te loggen met uw beheerdersaccount. Dit beheer account wordt gecreƫerd gedurende de installatie van het CMS systeem. U mag hiervan de username en het wachtwoord kiezen gedurende de installatie. Het is ook mogelijk om voor derden een account aan te maken en anderen zo toegang te geven. Een collega kan zo daarnaast werken aan de website.