Uw eigen startpagina maken

Een Nederlandse startpagina is prima te maken. Er zijn veel sites waar u gratis uw eigen startpagina kunt registreren. Als u een gebruikersaccount aanmaakt krijgt u toegang tot een controlepaneel waarmee u eenvoudig uw eigen dochterpagina aanmaakt.

Registratie gebeurt door middel van een aanmeldformulier op de startpagina website. Heeft u een account dan is het simpel om ook een startpagina aan te maken. Voor uw nieuwe startpagina mag u zelf de URL van het subdomein kiezen. In de regel zal er ook om een titel worden gevraagd voor uw nieuwe startpagina. Het aanmaken van een nieuwe startpagina is vrij eenvoudig te doen. Ook als u niets van websites maken weet.

De startpagina is opgebouwd uit verschillende rubrieken, welke u zelf dient toe te voegen. U plaatst de links hier in. Op de startpagina ziet u zo een indeling van de links. Soms kunt u ook afbeeldingen en video’s weergeven op uw startpagina. Bij sommige websites mag u een commerciële banner toevoegen. Zo kunt u ook een inkomen genereren met uw startpagina. Neem het artikel Eigen startpagina samenstellen door wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden van een eigen startpagina.

Sommige startpaginascripts bieden de mogelijkheid om betaalde links te verkopen via uw website. Zodra er is betaald kan het script dit vaak zien. In veel gevallen zal dan ook de link direct worden geplaatst op de website. Er is webhosting nodig om zelf een dergelijke website op te zetten. Er is verder een startpagina script nodig. Het biedt een stuk meer zekerheid want bij de website van derden weet u niet hoe lang uw startpagina blijft bestaan. Een ander kan dan niet beslissen over het aantal links op uw startpagina. Hoe de website in elkaar steekt kunt u dan helemaal zelf bepalen.