Uw eigen webwinkel maken

Men vervangt winkelpanden steeds vaker door webwinkels. De kosten van de huur van een pand zullen zo wegvallen. Bij elke bestelling ontvangt u een e-mailbericht met uitgebreide informatie rondom de bestelling. De spullen versturen doet u aan de hand van de informatie in de e-mail.

Het gebruik van een PHP script is daarbij wel nodig. De pagina Een eigen webshop beginnen voorziet u van meer informatie over een PHP script voor uw eigen webwinkel. Via een beheerpaneel beheert u heel makkelijk de voorraad. U kunt het script gewoon op een hosting pakket plaatsen. U kunt de beheerschermen gebruiken om uw website in te richten. Via de beheeromgeving kunt u ook de plaatjes van producten uploaden.

U vult via de beheeromgeving het aantal producten in de voorraad in. U kunt ook afbeeldingen van uw producten toevoegen aan uw webwinkel. Wanneer een product niet in de voorraad aanwezig is, zal de koper een melding zien op de website. Ook kunnen de kleuren van uw website met behulp van de beheeromgeving aangepast worden. Eventueel is er ook een mogelijkheid om banners bovenin en onderin uw website te plaatsen. Via de beheerschermen voegt u ook gemakkelijk de voor de zoekmachines relevante meta gegevens toe. Dit is de kans om op uw eigen hostingpakket een betaalbare PHP webshop te beginnen. U plaatst via FTP de bestanden op de server. Een los installatiescript zal dan worden geactiveerd. Tijdens de installatie kunt u zaken instellen die nodig zijn om de webshop te laten functioneren.