Uw Nederlandse startpagina samenstellen

Hier leert u meer over de taal PHP en PHP scripts. Men kiest bij het bouwen van web scripts vaak voor PHP. Denk bijvoorbeeld aan een marktplaats script. Dat is een PHP script voor eigen advertentie website maken. Interactiviteit en de server laten reageren op de door de gebruiker genomen acties, daar komt PHP bij kijken.

Met PHP legt u eenvoudig een verbinding met een database. Gaat u serieus met PHP aan de slag, dan kunt u na een tijdje ook de wat ingewikkeldere sites bouwen. Overigens is het niet nodig om zelf te programmeren. U kunt ook bestaande PHP scripts kopen. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Startpagina aanmaken. Koopt u een kant en klaar PHP script, dan scheelt dat u uiteraard tijd. Het is dan niet nodig om zelf PHP code te schrijven. Via een bestaand script kunt u direct aan de slag. Het wachten tot de programmeur klaar is met het schrijven van de code is dan niet meer nodig. Men heeft zo een script meestal al uitgebreid getest en verbeterd.

Het draaien van PHP scripts zal bij de meeste webhosting pakketten geen enkel probleem zijn. Nadat u de bestanden naar uw webhosting pakket heeft overgezet is het soms nodig om een installatiescript te starten. Het is soms nodig om een configuratiebestand aan te passen om het script te laten werken. De exacte stappen worden in de documentatie van het script vaak goed beschreven. U kunt vaak gemakkelijk functionaliteiten aan een PHP script toevoegen. Althans wanneer u wat kennis van PHP heeft.

Dan hoeft u zelf niet te programmeren. Het is denkbaar dat u vertraging oploopt als u tijdens het maken van het script op lastige zaken stuit. U loopt dit risico niet wanneer u een bestaand PHP script aanschaft. Kosten kunnen hoog oplopen bij het zelf laten bouwen van een PHP script.