Uw nieuwe startpagina online zetten

Wilt u uw eigen startpagina website bouwen? U kunt zelf gaan programmeren maar de vraag is of u dat kunt en wilt. Maakt u gebruik van een startpaginascript dan is het vrij gemakkelijk te bouwen. In feite is een startpagina script een speciaal CMS script. U maakt met dit CMS script geen gewone site.

Een dergelijk script dient u op uw webhosting te installeren. Vervolgens kunt u deze website vullen met uw eigen startpagina’s. Men kan zich registreren op uw website waarna men een startpagina kan creëren. Met de verkoop van links kunt u extra inkomsten genereren. Is uw website interessant voor linkplaatsing, dan kunt u er al snel een leuk bedrag mee verdienen.

Dit wordt vaak geregeld zonder uw tussenkomst. Het controleren van de betaling neemt de script zelf voor zijn rekening. Het script zal de link direct aan de website toevoegen wanneer de betaling zonder problemen verlopen is. Welk bedrag er voor de plaatsing van een link moet worden gerekend stelt u eenvoudig in. Voor een homepage link kunt u meer geld vragen dan voor een link vanaf een reguliere dochterpagina. Dit omdat een homepage link als waardevoller wordt gezien. We willen u graag wijzen op het artikel Nieuwe startpagina maken als u behoefte heeft aan meer informatie. Het artikel verwijst zelf ook weer naar interessante informatie rondom dit onderwerp. Om het startpagina script te kunnen gebruiken zijn ook webruimte en een leuke domeinnaam noodzakelijk. Zodra u dit ook heeft kan het script worden geïnstalleerd op het webhosting pakket.

De database tabellen die het script nodig heeft, zullen meestal aangemaakt worden door een meegeleverd installatie script. U hoeft dus niet zelf de tabellen aan te maken. Daarmee neemt het script het gedeelte dat vaak als lastig wordt ervaren voor zijn rekening. Bezoekers kunnen zich aanmelden via een formulier op uw site. Hiermee wordt een account aangemaakt. Met dit account kunnen ze zelf een dochterpagina samenstellen.