Wil je een eigen advertentie site runnen?

Voor het maken van een extra inkomstenbron is het geen slecht idee om een marktplaats website te beginnen. Zo is het mogelijk om een affiliate banner te plaatsen bovenaan uw website. U kunt tevens betaalde rubrieken aanmaken op uw advertentie website. Het aanmaken van topadvertenties is een derde mogelijkheid die u kunt gebruiken. Er zijn scripts voor het maken van een eigen advertentie website. U kunt meer lezen over zo een script op de pagina marktplaats cms. Het control panel kan worden gebruikt om op eenvoudige wijze het beheer van de advertentie website te doen.

Er is nauwelijks verstand van de technische invulling vereist. Zo kunt u zonder veel moeite de kleurstelling van de site aanpassen. Ook kunt u 1 of meer banners toevoegen met behulp van de beheeromgeving. Met het aanschaffen van een kant en klaar marktplaats script bespaart u een hoop ontwikkeltijd. Een nieuw script zal doorgaans niet voor hetzelfde bedrag ontwikkeld kunnen worden. Omdat het script in de programmeertaal PHP is ontwikkeld, is het vrij eenvoudig uit te breiden met extra functies.

Per rubriek kunt u daarbij de benodigde meta gegevens opgeven. Op deze wijze kunt u een goede positie halen in Google voor de verschillende rubrieken die uw advertentie website bevat. U kunt tevens het overzicht met de advertenties vormgeven. Dat betekent dat u zelf kunt bepalen waar er banners binnen het overzicht tussen de advertenties door worden getoond.

Een bezoeker kan vrij eenvoudig terug bladeren naar zijn laatst bezochte advertenties. Er kan ook heel gemakkelijk op de advertentie website worden gezocht. Adverteerders kunnen zich via het registratieformulier registreren op de website. Aan de hand van de ingevulde gegevens wordt een nieuw account aangemaakt. Met dit account kan een adverteerder een nieuwe advertentie plaatsen op de website.

Wanneer u een script aanschaft dat reeds te verkrijgen is, kunt u een tijdsbesparing realiseren. Een PHP programmeur zal niet voor hetzelfde bedrag een heel nieuw script kunnen bouwen. Het script is gemaakt in PHP en u kunt PHP ook gebruiken om extra functies aan het script toe te voegen.