Wil je een eigen advertentiesite runnen?

Een CMS systeem is altijd handig voor het maken en het beheer van een website. Zo is er een script voor het maken van een reguliere website. Het script geeft u gemakkelijk toegang tot een beheerpaneel van uw website. Het beheerpaneel wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het aanpassen van het kleurschema. Wilt u meer over het script weten, dan kunt u eigen marktplaats raadplegen. U kunt via een FTP verbinding de bestanden kopiƫren naar de server. Er wordt een installatieprogramma gestart zodra u de website de 1e keer bezoekt. Wanneer u bezig bent met de installatie, is er de mogelijkheid om de meta gegevens van de website in te vullen. Voor het beheer van uw marktplaats website kunt u zelf een username en password kiezen.

Als u dat niet wilt, is het niet nodig om HTML of CSS code in elkaar te zetten. Men zal vaak van een rich text editor gebruikmaken. Heeft u geen kennis van de techniek, dan is een CMS pakket bij uitstek de tool om een professioneel ogende website te maken. Het is ook mogelijk om producten van andere bedrijven aan te bieden als u dat wilt. Alles wat daarvoor nodig is, is het inladen van een XML feed met producten. Via een ingelezen feed is het heel makkelijk om geld te verdienen aan de producten van andere partijen.

Voor het doen van het beheer van uw website middels een content management systeem is geen enkele technische kennis nodig. Middels het beheerpaneel zal het doorvoeren van aanpassingen een peuleschil zijn. Elk beheerscherm gaat over een afgebakend gedeelte van uw website. Van ieder scherm weet u na enige tijd welk onderdeel daarmee kan worden aangepast.