Wil je een eigen marktplaats runnen?

Een eigen marktplaats website kan worden ingezet voor het genereren van extra inkomsten. Bovenaan uw website kan bijvoorbeeld een website geplaatst worden. Het is verder mogelijk om betaalde categorie├źn aan te maken. Het plaatsen van topadvertenties is een 3e mogelijkheid die op uw advertentie website aangeboden kan worden. Er zijn scripts op de markt waarmee u zelf een marktplaats kunt beginnen. Een bestaand script waarmee het gemakkelijk kan, wordt beschreven op de pagina marktplaats cms. Via dit beheerpaneel kan op eenvoudige wijze het beheer van uw advertentiewebsite worden gedaan.

U hoeft niets te weten van de technische invulling. Het beheerpaneel kan bijvoorbeeld worden ingezet voor het aanpassen van het kleurschema van uw marktplaats website. U kunt ook banners toevoegen aan uw advertentiewebsite met behulp van deze beheeromgeving. Met het aanschaffen van een kant en klaar marktplaats script bespaart u een hoop ontwikkeltijd. Het zal doorgaans lastig zijn om een nieuw script te laten ontwikkelen voor hetzelfde bedrag. Het script is gemaakt in PHP en u kunt PHP ook gebruiken om extra functies aan het script toe te voegen.

Per categorie kunnen de meta keywords en de meta beschrijving voor de zoekmachines ingevuld worden. Dit is handig om goed te scoren in de zoekmachines op de juiste sleutelwoorden. Op deze wijze kunt u ook vormgeving geven aan het advertentie overzicht. Dat betekent dat u zelf kunt bepalen waar er banners binnen het overzicht tussen de advertenties door worden getoond.

Men kan navigeren naar al bekeken advertenties via een blokje waarin de laatst bekeken advertenties worden vermeld. Er kan tevens op een gemakkelijke wijze worden gezocht op de website. Men kan zich heel eenvoudig registreren op de advertentiewebsite. Nadat het registratieformulier is ingevuld zal een account voor de nieuwe adverteerder worden toegevoegd aan de website. Met dit account kunnen nieuwe advertenties aan de website worden toegevoegd.

De bezoeker blijft steeds de vier laatst bekeken advertenties zien in een daarvoor bedoeld blokje op de website. De laatst bekeken advertenties kunnen zo weer worden opgezocht. Een adverteerder kan zowel een website link als een telefoonnummer plaatsen bij een advertentie. Ook kan er met behulp van een reactieformulier worden gereageerd op een advertentie. Er zijn dus genoeg manieren om een reactie op een advertentie in te sturen.